Området omkring Skovshoved Hotel

Ren idyl og hyggelig stemning

Området omkring Skovshoved Hotel byder på et hav af muligheder.

Skovshoved Hotel er nemlig tæt på det hele: Skov, strand, havn, shopping – og ikke langt fra livlige København med alt lige fra museer, arkitektur, teater, musik og masser af shopping.

Skove og parker

Jægersborg Dyrehave, Charlottenlund Skov og Charlottenlund Slotspark

Kun få kilometer fra hotellet er Jægersborg Dyrehave, som er på UNESCO’s liste over kulturarve. Her findes bla. rådyr, der går frit omkring, Eremitageslottet, forlystelsesparken Bakken og Københavns Golfklub. Så hvad enten, det er en gå- løbe-, cykeltur eller et spil golf, der trækker, er Dyrehaven et besøg værd
Tæt på findes også Charlottenlund Skov og Charlottenlund Slotspark.

Badebro og badestrand

Havnebad, Charlottenlund Strandbad og Bellevue Strand

Hotellets unikke placering giver mulighed for at vælge mellem flere skønne lokationer for at hoppe en tur i bølgen blå. Overfor er badebroen, hvor man møder andre morgenfriske, der skal have en dukkert inden morgenmaden. Et par minutters gang er Skovshoved Havn med bla. nyrenoveret badebassin. Mod syd er Charlottenlund Strandbad, der byder på badeanstalt, strand og grønne arealer. Er du til sand mellem tæerne, er Bellevue Strand mod nord det rigtige sted med blødt sand, beachvolley og hyggelig strandcafé.

Skovshoved Havn

Stemning, streetfood og vandsport

Få minutter fra Skovshoved Hotel finder du Skovshoved Havn, der udover klassiske vandsportsaktiviteter emmer af stemning og uformel samvær.

Her finder du bl.a. Halgodt, der er et socialt åndehul med udeterrasse og lækker streetfood om sommeren samt koncerter og kulturarrangementer i høst- og vintermånederne. Som en del af Halgodt bør du også besøge Skovshoved Surf & SUP Center, hvor du kan leje Stand Up Paddleboard (SUP), pedalboard og kajak for en aktiv dag på vandet. Som gæst på Skovshoved Hotel får du 20 % rabat ved leje af udstyr.

På havnen finder du også flere hyggelige restauranter samt caféer, der byder på god mad, lækker kaffe og skønne is. Og kunne du tænke dig et par hyggelige timers havnefiskeri, kan du fra havnemolen være heldig at fange en torsk eller havørred. Læs mere på FishinginDenmark.

Seværdigheder & shopping

Der er mange muligheder for at gå på opdagelse i området. Oplev fx arkitekten Arne Jakobsens mange smukke bygninger, som præger Skovshoved og omegn. I sommerperioden kan du besøge Danmarks ældste forlystelsespark, Bakken eller se den årlige Cirkusrevy. For børn og legesyge sjæle er Experimentarium i Hellerup (4 km) også et besøg værd.

Tæt på ligger Ordrupgaard Kunstmuseum, der både huser danske og franske kunstsamlinger, visionær arkitektur, Finn Juhls hus og en fantastisk skulpturhave. Nord for Skovshoved findes flere andre kendte museer, fx Karen Blixens Rungstedlund, som du kan læse mere om nedenfor samt Nivågaard Samlingen eller Louisiana Museum of Modern Art.
Området byder også på mange gode shopping muligheder, fx Jægersborg Allé, Ordrupvej eller Hellerup Strandvej. Her findes både tøj, sport, interiørbutikker og cafeer.

Endelig holder der mange lokale kunstnere til i Skovshoved og omegn, spørg i receptionen ved ankomst om åbningstider og adresser.

Karen Blixens Rungstedlund

Lidt nord for Skovshoved ligger Rungstedlund på Strandvejen med den skønneste udsigt til skov og sund. Lige hér – hjemvendt efter sytten år i Kenya– skrev Karen Blixen sig direkte ind i verdenslitteraturen. Med sprudlende fortællerglæde og en uudtømmelig fantasi skabte hun et monumentalt og varigt aftryk på ikke bare dansk men international litteratur.

Oplev Karen Blixens stuer der står, som da hun forlod dem, hvilket giver museumsgæsten et levende og autentisk indblik i forfatterens hjem.

Nyd en tur i Fuglereservatet, se Karen Blixens grav og bliv forkælet i museets café, der har fået sit navn efter Karen Blixens mangeårige husholderske Madam Carlsen.

Spørg gerne i receptionen for information om aktuelle udstillinger samt særtilbud på entré for gæster på Skovshoved Hotel.

Foto: Rungstedlundfonden

Foto: Rungstedlundfonden

Seværdigheder i nærheden

Kontakt os i receptionen hvis I ønsker yderligere inspiration.

Bakken
3 km

Foto: Bakken

Dyrehaven
2 km

Foto: Kim Wyon

Experimentarium
3 km

Foto: Ekspermentarium

Den lille havfrue
7 km

Foto: Kim Wyon

Operahuset
10 km

Foto: Christian Geisnæs

Louisiana Museum of Modern Art
30 km

Foto: Louisiana

Tivoli
10 km

Foto: Kim Wyon

Kronborg Slot
40 km

Foto: Thomas Rahbek